В 9 часа сутринта в неделя на 3 април стартира състезание по маратон и полумаратон на Гребната база, съобщиха организаторите от „Шри Чинмой маратон тийм”. Любителите на бягането на дълги разстояния, които искат да се включат в него могат да го направят между 7.30 и 8.30 часа при трибуните. Таксата за участие е 10 лева, срещу които участниците получават отличителни грамоти и купи, ако са победители, обяд и енергийни напитки.

Това е 8-ият поред маратон организиран от „Шри Чинмой маратон тийм” в Пловдив. Бегачите на дълги разстояния трябва да изминат 42 км – почти 9 обиколки на Гребния канал (без 465 метра), а полумаратонците 21 км – четири и половина обиколки. Ще има три подкрепителни пункта и лекар на място.

Организаторите очакват да се включат над 50 маратонци. Участие е заявил и една от българските легенди в бягането на супер дълги разстояния – Ради Милев от Казанлък, който тренира ултрамаратон вече цели 35 години.

През април той ще тича на 1000-километрово трасе в Атина, където 63-годишният казанлъкчанин мисли да постави световен рекорд в своята възрастова група.

Oще статии

Loading…