Костадин Яков

Двеста човека от Община Асеновград да могат да се ползват от социалните програми за личен асистент, домашен помощник и домашен социален патронаж през тази година – това предвижда Стратегията за развитие на социалните услуги от 2011-та до 2015-та година, съобщи председателят на ОбС Асеновград Костадин Яков (ГЕРБ). На сесия на местния парламент утре Стратегията предстои да бъде гласувана.

„Успяхме да постигнем включване на повече хора в социалните услуги. За тази година те са с 20 повече от миналата. Планира се до 2015-та броят им да се увеличава постепенно и да достигне 250“, обясни Яков.

По думите му, приемането на Стратегията е от изключителна важност за Общината, тъй като има много нуждаещи се. Освен в общинския център Асеновград, услугите в нея са разписани и за 9 села – Козаново, Избегли, Конуш, Патриарх Евтимово, Златовръх, Новаково, Леново, Тополово и Мулдава.

Стратегията е изготвена от 9 членен екип, сформиран със заповед на кмета д-р Христо Грудев. В екипа, ръководен от  заместник кмета Адриана Миленова,  общинските съветници са били представени от Илко Димитров от групата на ГЕРБ, който е председател на общинския съвет по социална подпомагане към Община Асеновград.

„Свършена е много работа въз основа на анализ, който е изготвен за състоянието на социалните услуги в общината и нуждите на хората от тях в следващите години. Очаквам след приемането на Стратегията, хората в нужда да  започнат да усещат ползите от нея веднага“, каза Яков.

Oще статии

Loading…