От 1 до 3 април прочути италиански стилисти ще водят безплатни майсторски класове и специализирано обучение в Палата 2 на Панаира.

Шоу спектакъл с прически в естетиката на тийнейджърския филмов хит “Здрач” е една от атракциите на 17-ия “Италиански фестивал на красотата”. Специализираният форум за фризьорство, козметика и грим стартира на 1 април и ще продължи до 3-и включително в палата № 2 на Международен панаир – Пловдив, съобщиха организаторите „Christian Of Roma Group” и Сдружението на българските фризьори.

За първи път в историята на фестивала ученици от специализирани гимназии ще представят на сцената свои авторски ревюта. Романтиката и мистериозният дух в култовата поредица „Здрач” са провокирали възпитаниците на професионалната гимназия по облекло „Ана Май” в Пловдив да сътворят въздействаща серия от прически, грим и костюми, взаимствани от визията на загадъчните персонажи в кино сагата. Моделите ще дефилират на фона на музиката от „Здрач” във финалния ден на „Италианския фестивал на красотата” на 3-и април.

С шоуто „Етно пролет” на същата дата ще се представят и учениците от професионална гимназия по облекло „Пазарджик”, обявиха организаторите на модния форум.

Италианският фестивал на красотата и прическата е първата институция, която дава трибуна за изяви на млади фризьори и гримьори, припомниха от „Christian Of Roma Group”. Всяка година се увеличава броят на участниците от специализираните средни училища по изкуствата.

На 17-ото издание на форума 12 професионални гимназии и профилирани паралелки в други средни училища имат свои представители в раздела „Младша възраст” на конкурса „Златна ножица”. Записани за участние са средношколци от София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Асеновград, Благоевград, Петрич, Ловеч. Те ще се представят с абитуриентски прически и подстригване.

Наградата за победителите в раздела за млади фризьори е безплатно специализирано обучение, което на практика е придобиване на професия още преди учениците да са се дипломирали, заявиха организаторите на Италианския фестивал.

Те подчертаха, че в рамките на 17-ото издание на форума на сцената и в лекционните зали на Палата 2 прочути италиански стилисти ще изнасят открити уроци, безплатни тренинги и майсторски класове. Наред с конкурса „Златна ножица” в старша и младша възраст и ревютата демонстрации на чуждестранни козметични гиганти, в трите дни на фестивала в залите на втория етаж на Палата 2 ще текат безплатни обучения за работа с най-иновативните продукти, материали и техники във фризьорството.

От там потвърдиха, че откриването също ще бъде посветено изцяло на красотата и прическата и веднага след прерязване на лентата на 1 април, в Палата 2 започва ревю спектакълът „Отразена светлина” на модния стилист и артистичен директор на козметичния гигант BES – Милано Саверио Палма. Шоуто ще представи най-новите световни модни тенденции в колористиката и прическите.

Закриването на фестивала ще направи с грандиозен спектакъл на официални прически световният шампион на Италия по фризьорство Алесандро Янаконе, който вече за трети пореден път гостува на фестивала.

Лице на фестивала остава певицата Андреа, която стана и лице на Енциклопедията за красота на „Christian Of Roma Group”.

Oще статии

Loading…