Александър Долев

„Стандарт енд пуърс” повиши кредитния рейтинг на Пловдив, съобщи изпълняващият длъжността кмет Александър Долев. Международната кредитна агенция дава оценка „ВВ+ положителна тенденция”, което означава, че Пловдив е оценен като стабилен и подходящ  за чужди инвестиции град. Това е сериозно признание за развитието на Пловдив на фона на все още общата финансова криза и е важна оценка за подобрението на инвестиционния климат и финансовото състояние на града ни, коментира Александър Долев.

Кредитният рейтинг е мониторингът за финансовото и икономическо състояние на един град. Той има за цел да даде моментния образ на състоянието на общината към световните инвеститори. През миналата година,във времето на криза, кредитният рейтинг беше понижен на „ВВ+ негативна тенденция”, което според експертите е знак за известен риск за чуждите инвестиции.

Повишението на кредитния рейтинг на Пловдив за тази година на „ВВ+ положителна тенденция” означава, че според експертите този риск категорично е отминал и че Пловдив е стабилен град, с добър инвестиционен климат и финансово състояние.

Oще статии

Loading…