Пловдивските момчета тръгнали от нулата преди 11 години и по-късно покорили класациите на MTV – рапърите от „Респект” зарадваха феновете си с видеото към песента „Internationally Known”. То е снимано на два континента. Новият клип е заснет от  ConGotti – едно от най-бързо развиващите се имена в хип-хоп културата на Торонто.

Във видеото участват звездите на хип-хопа от Пловдив и Торонто – Respect, J.Rome, DigiDice, Dylan Deegs, Beast aka Hank McCoy.

Клипът е сниман в България и Канада и скандализира с вида на изключително красивите българки и филипинки, както и с умението им да прелъстяват мъжката половина под звуците на висококачествен рап.

Парчето е само първият от поредица проекти с още родни рапъри. Следващият трак, който ще види бял свят, ще е с едно от най-уважаваните лица на българската хип-хоп сцена – ГЕТОМЕН.

Новото видео към песента „Internationally Known” се появява броени часове преди концерта на рапърите от „Респект”. Той ще се състои на 4 юни /събота/ от 20 часа в пловдивската зала „Олимпиада”.

На сцената освен Respect ще излязат Дичо, Lady B, Nasio, Vessy Boneva, Боряна Бонева-Буба и Richard Mantarliev Band.

„Респект” започват нов период, в който изпълнителите ще разчитат на логистичната подкрепа на „Спектрум Ивент Ейджънси” и по този начин ще имат повече време за творческа работа, а организационната част ще поемат продуцентите.

А ето откъде тръгва всичко.

Рап група „Респект” е създадена през 2000 година в Пловдив от Крум Стефанов и Цветан Николаев. И двамата са възпитаници на музикалното училище в града “Добрин Петков” със специалност пиано.

Те са единствените български хип-хоп изпълнители, които са с музикално образование, сами правят своите текстове, композират музиката към тях и осъществяват записите в собствено студио.

През 2008 година тяхна песен с видеоклип попада в световния чарт на MTV – парчето се казва “Друга нагласа”. Режисьор на видеото е Валери Милев и с нея „Респект” стават първите български хип-хоп изпълнители, излъчвани по световната музикална телевизия.

Тази година „Респект” стават на 11 години и по този повод организират голям концерт в зала „Олимпиада” в Пловдив.

Oще статии

Loading…